Home » Circuite » Rusia » MOSCOVA & SANKT PETERSBURG - avion


MOSCOVA & SANKT PETERSBURG - avion

MOSCOVA & SANKT PETERSBURG - avion - de la 740 EUR

Rezerva onlinePerioada valabilitate pret Single Double Triple
14 May 12 - 740 EUR -
25 Jun 12 - 819 EUR -
23 Jul 12 - 780 EUR -
20 Aug 12 - 780 EUR -
10 Sep 12 - 819 EUR -
08 Oct 12 - 780 EUR -

Tarif plecare 14.05: 740 Euro/ persoana/loc in camera dubla

Tarif plecare 23.07, 20.08 & 08.10: 780 Euro/ persoana/loc in camera dubla

Tarif plecare 25.06(Noptile Albe)& 10.09: 819 Euro/ persoana/loc in camera dubla

 

PROGRAMUL EXCURSIEI

Ziua 1 BUCURESTI - MOSCOVA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 10:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei Aeroflot SU2035 cu destinatia Moscova. Decolare la ora 12:00 si aterizare la Moscova aeroportul Sheremetyevo la ora 15:30. Transfer in oras si cazare la hotel Cosmos 4* Moscova www.hotelcosmos.ru/eng/

 

Ziua 2 MOSCOVA - Capitala Rusiei

Mic dejun. Tur de oras Moscova cu ghid local. Pentru inceput vom vizita Kremlin-ul, fosta resedinta a tarilor Rusiei, construit incepand incepand cu sec.XV. In prezent complexul fortificat gazduieste catedralele si palatele Kremlinului: Arsenalul, Catedrala Adormirea Maicii Domnului (sec.XV) – principala catedrala a Rusiei si locul de incoronare a tarilor Rusiei, Catedrala Buna Vestire (sec.XV) – cu 9 cupole aurite si fosta biserica privata a tarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail (sec.XVI) – necropola tarilor Rusiei pana la 1700, Palatul Patriarhal, Catedrala celor 12 Apostoli, Turnul cu clopot al lui Ivan cel Mare - care marcheaza centrul Moscovei. Cele mai vechi constructii sunt Palatul Fatetelor unde se afla tronurile imperiale si Palatul Terem, unite de Marele Palat al Kremlinului. Se viziteaza imprejurimile Kremlinului, cateva catedrale si Arsenalul – unul dintre cele mai vechi muzee din Kremlin. Continuam explorarea orasului cu un obiectiv inedit, Metroul din Moscova. Statiile subterane ale Moscovei sunt proiectate si decorate de renumiti sculptori rusi, arhitecti si artisti. Astfel, metroul este pentru multi localnici, dar mai ales pentru turisti un adevarat muzeu subteran. Dupa amiaza, optional, Vizita la Galeriile Tretyakov. Galeria Tretyakov este tezaurul national de arta din Rusia si unul dintre cele mai mari muzee din lume. Colectia Galeriei este compusa in intregime din opere Rusesti si artisti care si-au adus contributia la istoria artei Rusesti sau au fost in stransa legatura cu ea. Colectia contine mai mult de 150 000 de lucrari de pictura, sculptura si grafica, creata de-a lungul secolelor de generatii succesive de artisti din Rusia (colectia privata a lui Pavel Tretiakov, un comerciant local de la sfarsitul secolului al XIX-lea pe colectia caruia s-a fondat Galeria, si operele altor artisti rusi, precum Vasili Surikov, Ilia Repin si Konstantin Korovin). Cazare hotel Cosmos 4* Moscova.

 

Ziua 3 MOSCOVA – SANKT PETERSBURG

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Aeroflot SU014 cu destinatia Sankt Petersburg. Decolare la ora 11:40 si sosire la Sankt Petersburg la ora 13:00. Rusia se apropie cel mai mult de Occident prin orasul Sankt Petersburg, stralucind pe raul Neva, nu departe de Marea Baltica. Pentru a crea noua sa capitala aflata pe un teren mocirlos, marele tar Petru cel Mare acum trei secole a drenat prin canale care acum aduc atata frumusete orasului. Fermacatoarele canale navigabile sunt la fel de frumoase ca cele din Venetia si Amsterdam, iar splendoarea bulevardelor largi si bine gandite, a cladirilor monumentale in stil rococo si clasic si a parcurilor minunate au cu siguranta ceva din randuiala si fastul Europei dar evident cu specific rusesc. Scurt tur panoramic si transfer la hotel. Cazare hotel Moscow 4* Sankt Petersburg www.hotelmoscow.ru/eng/

 

Ziua 4 SANKT PETERSBURG - PE URMELE DINASTIEI ROMANOV

Mic dejun. Astazi vom descoperi fascinantul oras care pana in anul 1917 a fost capitala Rusiei si resedinta Tarilor. Tur de oras panoramic cu ghid local (8 ore) pe parcursul caruia vom putea admira Universitatea, monumentul lui Lomonosov, Podul Palatului, Palatul de iarna, piata Senatului si cladirea Senatului si a Sinodului, catedrala si piata Sf. Isaac – un simbol al orasului cu Domul aurit avand o inaltime de 101 m si un interior somptuos care exprima opulenta, monumentul lui Nicolae I, monumentul Calaretului de Bronz, palatul Mariinsky, Piata Palatului si Columna lui Alexandru, Campul lui Marte, Gradinile de vara, catedrala Smolny, palatul si podul Anichkov, Piata artelor, Catedrala Sfintei fecioare din Kazan. In continuare vom vizita doua obiective emblema pentru Sankt Petersburg. Fortareata Sf. Petru si Pavel - a fost ridicata in anul 1703 pentru a apara tara de suedezi, cand Petru cel Mare a hotarat sa stabileasca capitala Imperiului Rus la tarmul Marii Baltice. Fortareata era dotata cu 6 bastioane si ziduri de aparare puternice. In interiorul fortaretei vom vizita Catedrala Petru si Pavel, unul din simbolurile orasului, cu un interior foarte bogat in stil baroc, in interiorul careia sunt mormintele sobre ale printilor si marilor duci ai dinastiei Romanov. Spira aurita a catedralei, incoronata de ingerul care tine in maini crucea este unul din cele mai cunoscute embleme ale orasului. O alta vizita ampla o vom face la Ermitaj, unul din cele mai mari muzee ale lumii, gazduit in Palatul de Iarna. Muzeul dispune de un fond de 3 milioane de piese, din care sunt expuse numai 60.000 de opere, prezentand istoria artei europene si orientale incepand cu era preistorica. Printre operele importante ale colectiilor, gasim tablouri de Leonardo da Vinci, Raphael, Titian, El Greco, Rubens, Picasso si multi alti artisti celebri. Dupa turul de oras, timp liber la dispozitie pentru plimbari sau vizite individuale. Cazare hotel Moscow 4* Sankt Petersburg.

 

Ziua 5 SANKT PETERSBURG – PALATUL PETERHOF

Mic dejun. Vizita la Palatul si Gradinile Peterhof (5 ore) cunoscut ca Versailles-ul Rusiei. Localizat in afara orasului Sankt Petersburg, grandiosul Palat Peterhof este defapt un ansamblu de palate si gradini construite pentru Petru cel Mare. Imbinate intr-un mod armonios, palatele, gradinile si fantanile arteziene creeaza un cadru unic in care te poti relaxa, poti vizita palatele fastuoase incarcate de bogatie arhitecturala, poti admira in voie jocurile vesele de apa ale fantanilor arteziene sau pur si simplu te poti plimba sau te poti odihni in gradinile superbe. Indiferent ce iti doresti sa faci cand vizitezi Peterhoful, luxul, bogatia si opulenta tipica Imperiului Rus iti vor ramane intiparite in minte pentru totdeauna. Intoacere in Sankt Petersburg si timp liber la dispozitie. Dupa-amiaza, optional Palatul Yusupov. Cumparat in 1830 de printii Iusupov, acest palat neoclasic (1770) arata o viata fastuoasa: fatada sa executata in stil clasic, interioarele decorate cu lucrari Rembrandt si Rubens, tapiterie si portelan frantuzesti, oglinzi venetiene si sculpturi in lemn. Palatul este interesant si din puct de vedere istoric, in subsolul lui Rasputin a fost asasinat in 1916. Astazi, in subsol este o expozitie care recreaza atmosfera asasinarii. Cazare hotel Moscow 4* Sankt Petersburg.

 

Ziua 6 SANKT PETERSBURG - PUSKIN & PAVLOVSK

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, Excursie de 1 zi PUSKIN & PAVLOVSK.

Orasul Puskin, situat la 25 km sud de Sankt Petersburg, era denumit in trecut Tarskoe Selo insemnand “Satul Regal”, deoarece din secolul al XVIII-lea a devenit resedinta de vara a tarilor Rusiei. Istoria incepe la inceputul secolului al XVIII-lea cand acolo se afla o mosie denumita "Saarskaya Myza". Petru cel Mare a daruit mosia sotiei sale, Ekaterina Alekseevna, viitoarea Imparateasa Ecaterina a II-a a Rusiei. In 1724 a fost construit primul palat, cunoscut sub denumirea de Conacul de piatra, iar numele mosiei a fost schimbat in Tarskoe Selo. Atunci cand imparateasa Elisabeta (1741-1762), fiica lui Petru cel Mare, a mostenit aceasta proprietate, s-a hotarat sa o transforme in resedinta ei de vara de gala. La porunca ei, arhitectii Rastrelli, Zemtsov si Sevakinskiy au creat acest ansamblu unic de palate si parcuri. Totul era fastuos, magnific, cu nenumarate decoratii interioare si exterioare sculptate. Aici s-a desfasurat prima companie teatrala rusa, condusa de Fiodor Volkov. Numai pentru decoratiile exterioare au fost folosite peste 100 de kilograme de aur. Dar cea mai spectaculoasa ramane Sala de chihlimbar. La sfarsitul secolului al XVIII-lea palatul a fost refacut de arhitectul Giacomo Quarenghi pentru viitorul tar Alexandru I, care ii adauga splendide decoruri in stilul Empire. Tarskoe Selo este asociat si cu cel mai mare poet al Rusiei, Alexander Puskin, care a studiat la liceul din oras intre 1811 si1817.

Complexul arhitectonic Pavlovsk este cel mai tanar compex din vecinatatea Sankt Petersburg. A fost construit in 1777 de catre Ecaterina, care l-a daruit fiului sau Pavel, pentru a-si construi un domeniu de vanatoare. Construit de arhitectul Charles Cameron si apoi de italianul Vincenzo Brenna complexul este un exemplu de rafinament si eleganta, care imita Versailles-ul. Tapiseriile din matase prezentau delicioase ghirlande de flori, fructe si instrumente muzicale, simboluri ale fericirii rurale, cu servicii de portelan de Sèvres, printre care faimosul Gurjevski, cu faimosul mobilier francez creat de Henri Jacob. In Sala Tronului erau primiti cavalerii Ordinului de Malta, Pavel fiind Mare Maestru. Dupa asasinarea lui Pavel, sotia sa, Maria Fiodorovna, il transforma intr-unul dintre cele mai sugestive palate din Europa. Este considerat una dintre perlele arhitecturii ruse din perioada clasicismului. Monumental si Parcul Pavlovsk, intins pe 600 de hectare, este unul dintre cele frumoase din Europa. Intoarcere in Sankt Petersburg. Cazare hotel Moscow 4* Sankt Petersburg.

 

Ziua 7 SANKT PETERSBURG – BUCURESTI (via Moscova)

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Aeroflot SU035 cu destinatia Moscova. Decolare la ora 06:15, sosire la Moscova la ora 07:30. Imbarcare pe zborul Companiei Aeroflot SU2034 cu destinatia Bucuresti, sosire in Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda la ora 10:50. Sfarsitul pachetului de servicii.

 

SERVICII INCLUSE:

- Bilet de avion Bucuresti – Moscova, Sankt Petersburg – Bucuresti (via Moscova), Compania Aeroflot - Bilet de avion cursa interna Moscova - Sankt Petersburg, Compania Aeroflot

- 6 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* conform programului astfel : 2 nopti Moscova si 4 nopti Sankt Petersburg

- Tur de oras de ½ de zi cu ghid local Moscova - Vizita la Kremlin cu bilet de intrare inclus si ghid local

- Vizita la Metroul din Moscova cu bilet de intrare inclus si ghid local

- Tur de oras de 1 zi cu ghid local Sankt Petersburg

- Bilet de intrare la Fortareata si Catedrala Petru si Pavel

- Bilet de intrare la muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg

- Vizita cu bilet de intrare inclus la Palatul si Gradinile Peterhof

- Ghid roman insotitor

 

SERVICII NEINCLUSE:

• Taxele de aeroport si combustibil: 130 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)

• Intrarile la obiectivele turistice din program, altele decat cele mentionate la servicii incluse

• Excursiile optionale

• Taxa de viza si procesare: 45 Euro/persoana (poate suferi modificari pana la momentul aplicarii pentru viza)

• Asigurarea medicala obligatorie SUPLIMENTE:

• Camera SGL +230 Euro/persoana/plecare 25 Iunie

• Camera SGL +180 Euro/persoana/plecare 14 Mai, 23 Iulie, 20 August, 10 Septembrie & 08 Octombrie

 

EXCURSII OPTIONALE:

•Vizita la Galeriile Tretyakov: 30 Euro/adult include: autocar, bilet de intrare, ghid local, ghid insotitor

•Excursie de ½ zi Palatul Yusupov: 45 Euro/adult include: autocar, bilet de intrare, ghid local, ghid insotitor

•Excursie de 1 zi PUSKIN & PAVLOVSK: 90 Euro/adult include: autocar, bilete de intrare, ghid local, ghid insotitor

Tarife excursiilor optionale sunt valabile pentru minim 25 de participanti.

 

NOTA! Pentru obtinerea vizei de intrare in Rusia sunt necesare urmatoarele acte:

- pasaport valabil mínimum 6 luni si cu minim 2 pagini consecutive libere

- 1 fotografie format pasaport,

- copie dupa cartea de identitate,

- adeverinta de la locul de munca cu specificarea functiei sau cuponul de pensie

- asigurare medicala in original si copie

 

Termen limita de inscriere: 30 zile inainte de data plecarii

 

INFORMATII IMPORTANTE:

Tarifele au fost calculate pentru un grup minim de 30 de persoane. Pentru mai putin de 30 de turisti, tariful excursiei se recalculeaza si se achita suplimentul corespunzator.

 

DOCUMENTE DE CALATORIE

•Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.

•Tarile care permit intrarea pe baza cartii de identitate sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria. Pentru toate celelalte tari este NECESAR PASAPORTUL. Mai multe detalii gasiti pe site-ul Politiei de Frontiera: www.politiadefrontiera.ro

•In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi CI •Copiii care nu au implinit 14 ani si nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.

•Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei. CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

•Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

•Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. •Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. •Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

Alte oferte


Home » Circuite » Rusia » MOSCOVA & SANKT PETERSBURG - avion

Rezerva online

MOSCOVA & SANKT PETERSBURG - avion