Home » Circuite » Grecia » GRECIA - INSULE


GRECIA - INSULE

GRECIA - INSULE - de la 530 EUR

Rezerva onlinePerioada valabilitate pret Single Double Triple
15 Oct 14 995 EUR 530 EUR 530 EUR

PELERINAJ GRECIA – Insule:

Eghina, Evia, Kefalonia si Corfu

la hramul Sf. Gherasim Kefalonitul 


Ziua 1 (Ma 15.10) – Ziua 2 (Mi 16.10) - TESALONIC

Ora 21.00 - plecare cu autocarul pe ruta Bucureşti – Giurgiu – Ruse - Sofia – Promahonas. Se călătoreşte pe timpul nopţii. Dimineaţa ajungem in Grecia la Souroti si vizităm Mânăstirea Sf. Ioan Evanghelistul unde se afla Mormântul Sf. Paisie Aghioritul si Moaştele Sf. Arsenie Capadocianul sau (in funcţie de programul mânăstirilor) Mânăstirea cu Moaştele Sfintei Anastasia Romana, vindecătoare de ochi (mânăstire cu vechime de 1000 ani). Tot aici se afla moaştele întregi ale Sfântului Teonas – Episcopul Tesalonicului. Poposim la destinaţia primei zile Tesalonic (~ ora 13.00) unde ne închinăm la moaştele Sf. Dimitrie cel Nou - Izvorâtorul de mir si la moaştele Sfintei Anisia apoi ne îndreptăm către Biserica Sfânta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se află moaştele Sfântului Vasile cel Nou si Biserica Sf. Gheorghe – (construită pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d Hr. de împăratul Galeriu) cea mai veche biserică creştină din Grecia, Turnul Alb – simbolul oraşului, Arcul lui Galerius. Cazare in Tesalonic.

Ziua 3 (J 17.10) - EVIA

Mic dejun (ora 09.00). Ne aşternem la drum spre Insula Evia dar nu înainte de a face o oprire la Mânăstirea Kato Xenia, pentru a ne închina la Brâul Maicii Domnului si icoana pictată de Sf. Apostol si Evanghelist LUCA. Ajungem apoi in portul Glyfa (~ 14.00) de unde ne îmbarcăm pe ferryboat cu destinaţia Insula Evia. Odată ajunşi pe insulă, vizităm Mânăstirea Cuv. David Bătrânul - „Copilul Înaintemergătorului”, Mânăstirea Sf. Ioan Rusul. Cazare in Evia.

Ziua 4 (V 18.10) – ATENA - EGHINA

Mic dejun (ora 06.00). Ne îndreptam către Capitala Greciei, Atena. Traseul de astăzi începe cu rugăciunea de dimineaţa la Mânăstirea Sf. Efrem cel Nou din Nea Makri (ora 10.00). Atena - scurtă vizita la Aeropag si tur de oraş panoramic (din autocar). Din portul Pireu ne îmbarcăm pe ferryboat cu destinaţia Insula Aegina, unul dintre cele mai iubite locuri de pelerinaj din Grecia – Mânăstirea Sf. Treimi – Sf. Nektarie – Taumaturgul. Cazare Agia Marina, Insula Egina.

Ziua 5 (S 19.10) - PATRAS - KEFALONIA

Mic dejun. In măsura in care timpul ne va permite putem poposi câteva clipe si la Biserica Sf. Mina si Sf. Nicolae (aflată chiar in portul Aegina). Ne îmbarcăm (~ora 09.00) din portul Aegina către Pireu – Atena. Ne îndreptăm către canalul Corint. Ne deplasam spre Patras pentru închinare la Catedrala Sf. Ap. Andrei (capul si crucea). Spre seară ajungem in portul Killini unde ne vom îmbarca pe ferryboat cu destinaţia Insula Kefalonia. (~ ora 18.00). Cazare in Argostoli.

Ziua 6 (D 20.10) – KEFALONIA – ZIUA SFÂNTULUI GHERASIM

Mic dejun. Dimineaţa vom participa la Sfanta Liturghie la Mânăstirea Sf. Gherasim (Slujba de hram de ziua cinstirii Sf. Gherasim), după care vom vizita Biserica Fecioarei Maria cu şerpii din localitatea Markopoulos si Biserica Sf. Maria cu crini din Pastra. In măsura timpului disponibil, vom vedea pesterile Drogarati si Melissani. Cazare in Argostoli.

Ziua 7 (L 21.10) - CORFU

Mic dejun. Avem ocazia de a vedea si Insula Lefkada, trecând din portul Fiskardo (Kefalonia) către Vasiliki (Lefkada). Drumul continuă spre continent, traversând tunelul de la Preveza si poposind in portul Igoumenitsa, de unde traversăm cu ferryboat-ul in Insula Corfu. Vizităm biserica din sec. al 16 -lea si ne închinăm la moaştele Sfântului SPIRIDON, mare făcător de minuni. Cazare in Corfu.

Ziua 8 (Ma 22.10) – CORFU - KALAMPAKA

Mic dejun. Se vizitează Manastirea Paleokastrita cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului si Mitropolia din Kerkyra, cu moaştele Sf. Teodora Împărăteasa. Ne întoarcem pe continent, din portul Kerkyra către Igoumenitsa. Apoi continuăm traseul către Kalampaka, oraşul de la poalele Meteorelor. Cazare Kalampaka.

Ziua 9 (Mi 23.10) – METEORA – PARALIA KATERINI

Mic dejun. Înainte de a urca către Complexul Monahal Meteora vom urmări cateva momente procesul de realizare al icoanelor la atelierul de la poalelele Meteorelor. Marele Meteor si Sf. Rousanu ne aşteaptă pentru rugăciune. După-amiază, se poate servi masa (opţional) la o tavernă din apropiere. Pe drumul către Paralia Katerini ne oprim la Schitul Sf. Paraschevi din Valea Tempi. Cazare in Paralia Katerini.

Ziua 10 (J 24.10) - 11 (V 25.10) - RILA - BUCURESTI

Mic dejun. A sosit si ziua întoarcerii către tara. Traseul nostru după graniţa mai cuprinde o oprire la Rila (Bulgaria) – Mânăstirea Sf. Ioan de Rilla, întemeiată in sec al 10-lea de către Sf. Ioan – cel la care Sf. Ioan de Kronstadt avea mare evlavie. Continuăm periplul nostru pe ruta SofiaRusse – Bucureşti. Sosire la Bucureşti in funcţie de condiţiile de trafic, a doua zi.

 

565 EURO/pers (pana la 14 septembrie)

 

SERVICII INCLUSE:
- Transport cu autocarul 3* (Climatronic, scaune rabatabile, TV, VIDEO);

- 8 nopţi de cazare la hoteluri de 2* / 3* in camere duble (ori triple – la cerere);

- 8 mic dejunuri;
- Ghid, preot si însoţitor de grup;
- Bilete FERRYBOAT (6 traversări): PIREU – EGHINA – PIREU,  KILINI - KEFALONIA, KEFALONIA – PATRAS sau LEFKADA, IGOUMENITZA – CORFU – IGOUMENITZA.

SUPLIMENT cameră SINGLE: tariful unei camere duble

SERVICII NEINCLUSE:

- intrările la obiectivele turistice (Meteore – 3 euro; Melisani; Drogarati – 6 euro) – se achita local;

- tips şoferi / ghid – 10 euro;

- asigurare medicala (de la 36 lei – vârsta < 65 ani);

- asigurarea medicala + storno (acoperă anularea la cerere, a călătoriei, din anumite motive obiective) – Preţul poliţei variază in fct. de vârsta (64 lei vârsta <65 ani; 96 lei 65-70 ani; 128 lei 70-75 ani; 192 lei >70 -80 ani).

CONDITII DE INSCRIERE:

Plata AVANS - 180 euro, pana la data de 7 septembrie; DATA LIMITA DE PLATA: 5 OCTOMBRIE

carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

 

NOTĂ:

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in funcţie de anumite situaţii speciale.

Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Grecia.

Stabilirea locurilor in autocar se face de către agenţie cu 24 ore înainte de plecare, in funcţie data achitării avansului.

Agenţia nu se obliga sa găsească partaj persoanelor care călătoresc singure. Acestea pot fi repartizate in camere triple.

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.

 

TEL: 0740 231 335; 0729 356 094

Alte oferte


Home » Circuite » Grecia » GRECIA - INSULE

Rezerva online

GRECIA - INSULE