Home » Circuite » Grecia » Last Minute - Pelerinaj GRECIA


Last Minute - Pelerinaj GRECIA

Last Minute - Pelerinaj GRECIA - de la 339 EUR

Rezerva onlinePerioada valabilitate pret Single Double Triple
24 Oct 14 449 EUR 339 EUR 339 EUR

PELERINAJ IN GRECIA 2014

Marii Sfinti Vindecatori de boli grave !

Sf. Dumitru-Sf. Ioan Rusu (insula EVIA)-Sf. Nectarie (insula EGHINA)-Sf. Patapie-Sf. Apostol Andrei-Sf. Spiridon (insula CORFU)

PERIOADA 24.10-30.10.2014 (5 nopti cazare)

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Plecare din  BACAU

Imbarcari si din: Adjud, Focsani, Rm. Sarat, Buzau, Urziceni, Bucuresti, Giurgiu.

Pentru grup peste 10 persoane, transfer gratuit din: Iasi,Tg Frumos,Onesti, Piatra Neamt, Roman, Pascani, Falticeni, Suceava.

 Ziua 1 (24.10) – 2 (25.10)-1190 km: Bacau- Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Sofia-Promahonas-Thessalonik-Paralia

La ora 18,00 ne imbarcam in autocar si plecam pe  ruta Bucuresti – Giurgiu – Ruse - Sofia - Promahonas. Se calatoreste pe timpul noptii. Dimineata ajungem in Grecia si incepem pelerinajul nostru . Ajungem la  Salonic, unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie ( ne inchinam la moastele Sf.Dimitrie- Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia, participam la Procesiunea cu Moastele Sf. Dimitrie). Tur cu autocarul in Salonic: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf Gheorghe –(construitã pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d Hr. de imp. Galeriu)   cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb– simbolul orasului, Arcul lui Galerius. Trecem de Salonic spre Halkidiki, cu vizitarea Manastirii Sf. Ioan Evanghelistul de la Souroti, unde se afla Mormantul Sf. Paisie Aghioritul si Moastele Sf. Arsenie Capadocianul sau ( functie de programul manastirilor) Manastirea Moastele Sfintei Anastasia  Romana, vindecatoare de ochi (manastire   cu vechime de 1.000 ani) , tot aici se afla moastele intregi ale Sfantului Teonas – Episcopul Tesalonicului. Cazare hotel 3 stele , in zona Salonic.

 Ziua 3 ( 26.10)-260 km: Salonic-Paralia- Kato Xenia ( Volos)-Glyfa-Insula Evia ( Aghiocampos )

Dimineata participam la Sfanta Liturghie de la Biserica Sfantului Dimitrie.Functie de ora de plecare din Salonic, urcam la  Manastirea Sf Dionisie, de pe Muntele Olymp ( Sf Dionisie, cel care a ctitorit manastire crestina pe Muntele Zeilor, ajutand poporul care avea nevoie de multa indrumare pastorala; trecut la Domnul la 23 ian 1521). Se afla pe lista de asteptare pt a fi inclusa in Patrimonuoiul UNESCO.

            Ne asternem la drum spre Insula Evia dar nu inainte de a ne opri la Schitul Sf. Paraschiva din Valea Tempi. care adaposteste izvorul ajutator bolilor de ochi.  Manastirea Kato Xenia, pentru a ne inchina la  Braul Maicii Domnului si icoana pictata de Sf Apostol si Evanghelist LUCA (una dintre cele 3 cunoscute). Ferry-boat  Glifa ,  pentru insula insula Evia ( Agiokampos ). Manastirea Sf. David, „Copilul Inaintemergatorului”.   Prokopie, Biserica SF Ioan  Rusul, pentru a ne inchina la moastele sfantului.

Cazare cu mic dejun, Insula  Evia, Hotel 2**

 Ziua 4 ( 27.10)-290 km: Insula Evia-Atena-Pireu-Insula Aegina

                Cu liniste in suflet ne indreptam , prin Halkida, catre Capitala Greciei, Atena.  Sf. Partenie . Manastirea Sf. Efrem cel Nou din Nea Makri. Tur panoramic cu autocarul in Atena: Acropolis (in apropiere a predicat Sf. Apostol Pavel:   “Pe Cel pe care voi, necunoscându-L  Il cinstiti, pe Acela il vestesc eu vouã ‘’),  Parlamentul, Piata Syntagma, Muzeul Bizantin, Catedrala Mitropolitana. Din portul Pireu ne imbarcam pe ferryboat cu destinatia Insula Aegina, unul dintre cele mai iubite locuri de pelerinaj din Grecia – Manastirea Sf. Treimi – Sf. Nektarie – Taumaturgul.( vindecator de cancer si alte boli grave ).Cazare cu mic dejun, Agia Marina sau similar, Insula Egina. Hotel 2**

 Ziua 5 (28.10)-260 km: Insula Aegina-Atena-Corint-Patras

Participare la slujba de dimineata. Imbarcarea la ora 9,00 in autocar. In masura in care timpul ne va permite putem poposi cateva clipe si la Biserica Sf. Mina si Sf. Nicolae (aflata chiar in portul Aegina). Imbarcarea pe ferry-boot  din portul Aegina catre Pireu – Atena. Plecam spre Corint, la Loutraki, ne oprim la Manastirea  Sf Patapie, inchinare la moastele sfantului, apoi la Sfanta Teodora din Peloponez.  Ne deplasam spre Patra pentru inchinare la Catedrala Sf. Ap. Andrei (capul si crucea sfantului)

Cina si cazare cu mic dejun, in Patras Hotel 3*** RODINI BEACH

 Ziua 6 ( 29.10)-300 km: Patras-Mesologgi-Preveza-Parga-Igoumenitsa-Insula Corfu -Kalambaka

Imbarcarea in autocar, dimineata devreme. Traversam podul Patras –Andi.Avem ocazia de a vedea, in  treacat si Insula Lefkada. Drumul continua spre continent, traversand tunelul de la Preveza si poposind in portul Igoumenitsa de unde traversam cu ferryboat-ul in Insula Corfu. Vizitam biserica din sec. 16 si ne inchinam la moastele Sfantului SPIRIDON, mare facator de minuni. Mitropolia din Kerkyra cu moastele Sf. Teodora Imparateasa si capitala Kerkira. Ne intoarcem pe continent din portul Kerkyra catre Igoumenitsa, continuand traseul catre Kalampaka, orasul de la poalele Meteorelor ( manastiri din sec 13-14), moment de bucurii duhovnicesti. Cazare la hotel 3 stele in KALAMBAKA

 Ziua 7 ( 30.10)-500 km: Kalampaka-Salonic-Seres- Promahonas-Kulata-Sofia-Bucuresti-Bacau

Dimineata, Inainte de a urca catre Complexul Monahal Meteora vom urmari cateva momente procesul de realizare al icoanelor la atelierul  Zindros,de la poalelele Meteorelor. Vizitam complexul monahal Meteora ( Manastirile Marele Meteor si Sf. Rousanusau Varlaam) ne asteapta pentru rugaciune.Continuam drumul pe noua autostrada, spre Salonic-Seres-Bulgaria-Bucuresti-Bacau.Calatorim noaptea. calatorim noaptea…..

Ajungem acasa la cei dragi, functie de trafic si formalitatile vamale

 TARIF = 350 €/persoana/loc in dubla/tripla

LAST MINUTE TARIF - 339 EURO

Supliment  single = 100 euro/pers

Reducere copil pana in 12 ani, in camera cu 2 adulti-50 euro/pax

 INCLUSE:

- transport autocar licentiat, clasificat 2-3 *, cu aer conditionat (taxa inchiriere,combustibil intern/extern,taxe tranzit vama,taxe autostrazi,taxe parcare,asigurare RCA, asigurare turisti si bagaje,diurne soferi);

- transport cu ferryboat  Glifa– Agiokampos (Evia );

-transport cu ferryboat  Pireu – Aegina – Pireu;

transport cu ferryboat  Igoumenitza– Corfu – Igoumenitza;

-traversare pod Patras-Andi;

-1 noapte cazare  hotel 2** , in zona Salonic;

-1 noapte cazare , Aparthotel  2** sau similar, in Insula Evia;

-1 noapte cazare ,Hotel  3*** , in Insula Aegina;

-cina in 29.10, in Patra, hote 3 *** Rodini Beack;

-1 noapte cazare cu mic dejun,Hotel  3*** , in Patras, hotel 3*** Rodini Beack;

-1 noapte cazare cu mic dejun,Hotel  3***in Kalambaka;

( cazarea se face in camere cu 2/3/4 paturi, TV, baie cu dus, minifrigider)

- vizitele cuprinse in program;

-ghid-preot insotitor                                                                                                                                           

 NEINCLUSE:

- asigurarea medicala (optionala- 30 ron;

- intrarile la obiective turistice;

-alte servicii  decat cele mentionate la “ servicii incluse in prêt”;

- alte mese decat cele indicate la “servicii incluse in pret”.

- asigurarea storno, 1,5% din pretul excursiei (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, prin care se restituie banii in cazul neparticiparii la excursie datorita ( conform conditiilor politei de asigurare ) imbolnavirilor,deceselor, accidentelor etc

 RETRAGERE / ANULARE:

30% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-21 zile  înainte de data plecării;
50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul  de 20-15 zile  înainte de data plecării;
100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul de 14-0 zile înaintea plecarii.

 Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila

Termen limita de inscriere: 5 zile inaintea inceperii excursiei

   CONDITII DE PARTICIPARE EXCURSII EXTERNE CU TRANSPORT AUTOCAR

Informatii utile referitoare la transportul cu autocarul:

Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

Informatii utile:

1.Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Eurpopene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 9-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile.  Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice.

2. Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

3.Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

4.Deoarece Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura numai accesul la tratamente medicale de urgenta efectuate in sistemul public de sanatate din tarile UE si Elvetia trebuie incheiata asigurarea medicala (valabila si in afara UE) deoarece: a) permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare in comparatie cu sistemul public);b) suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere in caz de deces;c) asista si tine legatura (24 ore din 24) in strainatate cu asiguratul.

5.Agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a efectua modificari programului , in anumite conditii obiective (efectuandu-l in integralitatea lui) si a serviciilor (autocar, hotel, restaurant, etc.), oferind servicii similare.

6.Grup minim 40 turisti. Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii.

7.Camerele cu 3 paturi (triple) se asigura pentru 2 adulti si un copil sau pentru un adult si doi copii si sunt: a) cu 3 paturi de acelasi fel sau b) cu 2 paturi de acelasi fel si unul pliant sau c) cu un pat matrimonial si unul normal sau pliant. Structura camerelor triple se  stie numai la fata locului.

8.Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca:

a)sunt insotiti de ambi parinti;

b) sunt insotiti de un parinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare a copilului, etc.;

c) sunt insotiti de un insotitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar si declaratiile notariale ale celor doi parinti in care sa fie mentionata si perioada excursiei;

Obs. -  nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro)

9.Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiilecum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate. 

  10.Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic ( ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti ( intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc. ).

       11.In pretul excursiei nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel.

       Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea    de  catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

   12.Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

    13.Este foarte important sa purtati imbracaminte decenta in timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel veti fi opriti     la intrare - pantaloni lungi, bluze cu maneca lunga sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile. Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda pentru ca veti merge mult pe jos.

   14.Prezentul program si conditiile de participare la excursii, fac parte integranta din Contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice.

 Relatii si inscrieri la 

tel: 0740 231 335

Alte oferte


Home » Circuite » Grecia » Last Minute - Pelerinaj GRECIA

Rezerva online

Last Minute - Pelerinaj GRECIA